Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

1.2 In het kort

In 2022 kapseisde er een binnenvaartschip in onze haven met één dodelijk ongeval als gevolg.

1.3 Mijlpalen 2022

Aansluiting Charter Diversiteit in Bedrijf

2.1 Missie, visie, kerntaken en strategie

We omarmen alle 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, maar we leveren de grootste bijdrage aan SDG 3 (goede gezondheid en welzijn), SDG 7 (betaalbare en duurzame energie), SDG 8 (eerlijk werk en economische groei), SDG 9

2.2 Hoe wij waarde creëren

Wij willen economische en maatschappelijke waarde creëren door samen met klanten en stakeholders duurzame groei te realiseren in de haven van wereldklasse.

2.3 Onze rol in de keten

Onze bedrijfscode vormt samen met ons Corporate Social Responsibility (CSR)- statement de leidraad voor ons handelen.

2.4 Trends en toekomst

Belangrijke trends en ontwikkelingen hebben invloed op de wereld om ons heen en daarmee op de toekomst van het Rotterdamse haven- en industriecomplex.

3.1 De basis

Onze financiële resultaten stellen ons in staat om te blijven investeren in de haven van de toekomst, in een veilige haven, in de transitie naar schonere energie en in goede bereikbaarheid.

Veiligheid

De zorg voor veiligheid in het haven- en industriecomplex is een van onze belangrijke prioriteiten. Dit doen we voor de scheepvaart, maar ook voor omwonenden, werknemers in de haven, bedrijven en (recreatieve) gebruikers van het havengebied.

Nautische veiligheid

De (Rijks)Havenmeester (DHMR) van Rotterdam heeft meerdere taken en is 24/7 verantwoordelijk voor een veilige, vlotte en duurzame afwikkeling van de scheepvaart in de haven.

Arbeidsveiligheid

Het Havenbedrijf Rotterdam streeft naar een werkomgeving waar iedereen veilig is en zich veilig voelt. Van onze medewerkers en iedereen die voor ons werkt accepteren wij alleen veilig en respectvol gedrag.

Toon meer resultaten
Deel deze pagina: