Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Versnelling: initiatieven een boost geven

PortXL zorgt voor versnelling

PortXL helpt als acceleratieprogramma start-ups en scale-ups uit de hele wereld hun innovaties te versnellen. Elk jaar krijgen maximaal 15 start- en scale-ups een exclusief 100-dagenprogramma aangeboden, waarmee ze toegang krijgen tot een netwerk van mentoren, investeerders, maritieme- en corporate bedrijven en sponsors.

In 2021 selecteerde PortXL vijftien innovatieve bedrijven uit tien landen. Hieronder vallen de start-ups Reefy en TechBinder.

  • Reefy: Deze start-up wil een positieve impact hebben op kwetsbare kust- en eilandgemeenschappen wereldwijd. Door middel van natuurlijke oplossingen, zoals kunstmatige rifstructuren, wil Reefy biodiversiteit herstellen.

  • Techbinder: TechBinder ondersteunt klanten in de maritieme en industriële markt om het beste uit hun installaties te halen door data te visualiseren en de juiste gegevens te presenteren. Op deze manier stimuleert het bedrijf efficiëntie, optimalisatie en duurzaamheid. 

Bron: PortXL

MATCH By PortXL

Het initiatief ‘MATCH by PortXL’ ontstond in 2020 tijdens de COVID-19-crisis. Het programma moet de innovatiekracht van het Rotterdamse haven- en industriecomplex hooghouden. Elk bedrijf uit de haven kan één of meer innovatie-uitdagingen inbrengen. Vervolgens brengt PortXL start-ups met het bedrijf in contact, zodat zij elkaar verder kunnen helpen. Met resultaat: Binnen een jaar matchte PortXL meer dan 2.800 innovatieve partijen.

Deel deze pagina: